Welkom op de site van de Vereniging van Eigenaars Park Oud Wassenaar
Op deze site kunt U een eerste stap zetten in ons park. Een virtuele stap, weliswaar, omdat het park particulier eigendom is van twee (juridisch van elkaar onafhankelijke) bewoners: het Kasteel Park Oud Wassenaar en het Flatpark Oud Wassenaar). Deze site heeft uitsluitend betrekking op het flatpark.
Geschiedenis Flatpark Oud Wassenaar 
Sinds het begin van de 20e eeuw was de heer Van Ommeren eigenaar van en woonachtig op het landgoed Rust en Vreugd. Vele percelen grond waren in een exploitatie maatschappij ondergebracht met als doel een groot gebied te verkavelen als villa-terrein. Van 1924 tot 1967 was het Kasteel Oud Wassenaar en het daarbij behorende park particulier eigendom. In 1974 werd het hele parkterrein met nagenoeg de gehele vijver (maar exclusief het kasteel) verkocht met de bedoeling om 60 service appartementen voor particuliere bewoning te bouwen.

Het Kasteel werd in een separate stichting ondergebracht, In eerste instantie was de gedachte dat het Kasteel, naast een openbare horeca bestemming, ook zou optreden als de leverancier van maaltijden voor de parkflat- bewoners. Dit plan bleek niet haalbaar.

Al met al kent daarmee het park Oud- Wassenaar twee (juridisch van elkaar onafhankelijke) bewoners: de "Stichting Kasteel Oud Wassenaar" en de bewoners van het flatpark, die gezamenlijk zijn ondergebracht in de "Vereniging van Eigenaars Park Oud Wassenaar." Het bestuur van deze Vereniging is ondergebracht in de "Stichting Flatpark Oud Wassenaar".
Het Flatpark Oud Wassenaar werd in 1978 in gebruik genomen: er zijn vier gebouwen met elk vijf woonlagen; elke woonlaag heeft een drie-, een vier- en een vijf-kamer flat.
Onder elk gebouw is een garageruimte met een autoparkeerplaats voor elke flatbewoner.

 Elke eigenaar van een flat bezit een appartementsrecht, dat in de splitsingsakte van 1978 is vastgelegd; daarbij behoort ook een particulier eigendom van de bergingsruimte.
Verder hebben de 60 eigenaren nog een aandeel in de gemeenschappelijke ruimten, zoals entrees, gangen, liften, garages en het rondom de flats liggende park.
Het park Oud Wassenaar heeft twee ingangen, die geschikt zijn voor autoverkeer : een ingang aan de noordzijde, komend vanaf de Lindelaan, en een ingang vanaf de zuidzijde komend vanaf de Van der Oudermeulenlaan. Over het gebruik van deze zuidpoort loopt momenteel nog een rechts- geding, waarin het gebruik van deze poort wordt betwist door de eigenaren van de weg, die toegang geeft tot de zuidpoort.

Zowel het Kasteel als het parkterrein (niet de flatgebouwen) zijn thans Rijksmonumenten.
Kasteel Park Oud Wassenaar
Tuinaanleg
De flats zijn gelegen in een fraai goed onderhouden park . Het parkgedeelte (niet de flats) is in 2009 tot Rijksmonument verklaard.
Er is een prachtige vijver , die uitzicht geeft op een mooi weilandschap, waarop in de zomer de grazende koeien een mooie herinnering oproepen aan oude oer-hollandse taferelen.